Fibromyalgimassage

Fibromassage:

En massage där man tar hänsyn till fibromyalgin och masserar ytterst varsamt samt där även massage greppen är anpassade efter fibromyalgin. En lugn och ro baserad massage där ingen djupare massage ingår och där man även vill optimera oxitocsin utsöndringen i kroppen.

Den ursprungliga medicinska fibromyalgi masssagen var i grunden en 8 veckors behandlings modell. Så det är denna modell som man har baserat forsknings siffrorna på och i den modellen ingår även musik (binaural), kost/näring, mental träning, qi gong samt grupp samtal.

Om man bryter ut bara massagen ur denna modell, så kan man ej hänvisa till de specifika resultat man fick i den stora studien. Visst kan vi bara använda oss av själva fibromassagen, kanske i kombi med "musiken" som är av typen binaural eller liknande.

OBS!

Att prova på denna enklare modellen av fibromassage är det jag kommer att erbjuda tillsvidare, detta då den ursprungliga medicinska fibromassagen på 8 veckor med kost, näring, mentalträning, meditation, qi gong och gruppsamtal kräver flera terapeuter samt även större ekonomiskt spelrum än vad jag kan erbjuda just nu.

 

Medicinsk Fibromassage 8 veckors behandlingsmodell.

Behandlingar som är precis som det låter anpassade för personer med fibromyalgi. MedicinskFibromassage konseptet bygger egentligen på olika delar. Massage, kost/näringsrådgivning, mentalträning/meditation och Qi Gong samt gruppsamtal.

Själva massagen är väldigt mjuk och bygger i början mer på att hormonet oxytoxin skall utsöndras i kroppen än på själva muskel bearbetningen. I massagen ingår även värmepack och avslappnande musik.

I kost och näringsdelen försöker man undvika kända intoleranser eller allergener. De vanligaste livsmedlen som förefaller osaka problem är mjölk och vete samt andra sädesslag. I den studie som föregick under framställandet av Fibromassage konseptet gavs flera olika kosttillskott bla. fibertillskott och probiotikatillskott.

Den träning som man i studien valde var Qi Gong och lättare rörelse träning. Meditation och avlappning med hjälp av musik samt mentalträning.

Gruppsamtal och diskussioner samt praktiska övningar genomfördes under dessa 8 veckor.

Texten ovan ger bara en kort inblick i vad Medicinsk Fibromassage är och står för. Avvikelser från orginal/ursprungs text förekommer. Varje behandling är individ anpassad till den specifika patienten. Bob Glänta

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)